„Zahărul Verde” prezentat la GastroPan 2016

Publicat de radiomures, 8 aprilie 2016, 12:27
Pe parcursul a trei zile, evenimentul reuneşte la Tg.-Mureş toate profesiile de pe filiera morărit-panificaţie-cofetărie-HoReCa, prin participarea a 133 de expozanţi din 25 de ţări.
Tema de anul acesta se axează în jurul inovării, cercetării şi calităţii, cu accent pe noile tendinţe, cum sunt „natural” şi „premium”, prin utilizarea ingredientelor naturale.
Un astfel de ingredient este “zahărul verde”, produs din ştevie cu zero calorii şi indice glicemic.
Produsul este recomandat de Societatea Română de Nutriţie şi nu schimbă deloc gustul produselor în care este utilizat, a explicat reprezentanta producătorului, Claudia Pop:
„Zahăr verde” este o metaforă pentru îndulcitor natural, este vorba de un îndulcitor 100% din Stevia, un extract de înaltă puritate de la cel mai mare producător, cel din Marea Britanie, este 98% pur, asta înseamnă cea mai mare puritate care se găseşte la noi iar eritritolul, la fel, este un un poliol natural obţinut din fermentaţia drojdiei de porumb pe care îl importăm tot de la cel mai mare producător, din Canada. Aceste două elemente în combinaţie au fost să reziste la temperaturi, atât de coacere cât şi de îngheţ, nu-şi modifică gustul. Este susţinut de Societatea Română de Nutriţie, recomandat de medici nutriţionişti şi diabetologi deoarece are zero indice glicemic, zero calorii. Se prezintă la stick-uri de 4,5 grame, un stick înlocuieşte o linguriţă de zahăr, el se poate înlocui unu la unu cu zahărul în orice reţetă, deci nu modifică, de exemplu cantitatea de materie uscată dintr-o prăjitură de exemplu. Mai avem şi varianta de pudră tot pentru prăjituri sau îngheţate. Produsul se poate găsi în magazinele Plafar sau pe www.greensugar.ro sau pe www.laboratoareleremedia .ro”
Evenimentul poate fi vizitat până sâmbătă, între orele 10 – 18, la Centrul Expo President din Tîrgu-Mureș.
Radio Tg.-Mureş este partener media al evenimentului.
Sanda Viţelar
Foto: RTM