Zacusca, murăturile și castanele au mare căutare la Tîrgul Cetății de la Tg. Mureș

Publicat de radiomures, 14 octombrie 2017, 16:54
În aceste zile, intrarea de pe Bulevardul Cetății este mai vizitată ca oricând, sute de oameni străbat standurile celor aproape 50 de producători locali, veniți din 5 județe din Ardeal și Moldova.
Reprezentanta organizatorilor, Cristina Manoilă, spune că târgul este o ocazie excelentă pentru producători de a-și vinde produsele, cu atât mai mult cu cât în municipiu nu există o băcănie care să le promoveze și să le comercializeze marfa:
Printre vedete, sunt pateurile din păstrăv, zacusca, gemurile și siropurile, brînzeturi speciale, mezeluri produse natural, castanele pentru că e toamnă și mirosul lor ne îmbie pe toți, clătitele pentru că sunt arătoase și delicioase, țuica și vinul fiert sau pâinea de casă, bineînțeles. Însă la Tg.Mureș, din păcate, nu există încă o băcănie, unde producătorii foarte mici să poată să-și ducă trei ouă de prepeliță, un cârnaț, o brânză sau niște roșii bio.”
Oamenii sunt tot mai conștienți că e sănătos să cumpere produse naturale, fără conservanți dacă se poate, însă uneori prețurile îi obligă să le aleagă tocmai pe cele pe care ar dori să le evite:
Evenimentul, aflat la a doua ediție, are loc până mâine, pe Bulevardul Cetății și reunește 50 de producători locali din județele Mureș, Alba, Harghita, Suceava, Sibiu, Brasov, Cluj și Maramureș.
În cele trei zile de târg, pe o miniscenă special amenajată, vor evolua elevi ai Școlii Populare de Artă, de la clasele de muzică ușoară și populară.
Mâine, ultima zi a Târgului Cetății, se mai pot vizita standurile între orele 10.00 – 18.00.
Valeriu Russu