Weekend plin de viață în Cetatea Rupea

Publicat de Corina Muntean, 28 iunie 2021, 09:53
Duminică după-amiază, Cetatea Rupea a răsunat de acordurile cvintetului Anatoly. (Andrada Mureșan – alto, Gabriel Baciu – tenor I, Ciprian Cucu – tenor II, Ciprian Țuțu – bariton, Marius Modiga – bas și a celebrei pianiste Lioara Frățilă.)
Formația a susținut un recital în aer liber de peste o oră încântând publicul cu o selecție de piese celebre. Recitalul s-a desfășurat în aer liber cu respectarea condițiilor pandemice de distanțare și protecție a persoanelor și a putut fi vizionat de către orice localnic sau turist aflat în cetate.
Sâmbătă a fost, de asemenea, o zi arhiplină pentru copii: a fost reorganizată Ziua Copilului, care nu s-a putut ține pe 1 iunie din cauza condițiilor meteo. Bicicliștii au defilat prin orașul Rupea, însoțiți de autoritățile locale până la cetate. Tinerii rupeni de la Școala Populară de Arte Brașov au susținut spectacolul de teatru: ”Câte Chirițe, Câte Luluțe” – adaptare după Vasile Alecsandri. Copiii s-au putut juca boardgame-ul educațional CUiB – un joc explicit despre migrația păsărilor și schimbările climatice.
Momentul culminant pentru cei mici a fost tombola cu premii în biciclete oferite de Asociația Novero.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Primii pași ai geoparcului” de către Asociația Carpaterra împreună cu Primăria Rupea și Opera Brașov.
Cetatea Rupea a devenit un reper cultural pentru zona noastra. Aici weekend de weekend sunt organizate activități culturale de calitate. Noi, echipa Geoparcului Carpaterra, am reușit împreună cu echipa Primăriei Rupea să facem un program complex pe perioada întregii veri. Având în vedere condițiile pandemice care schimbă regulile sociale frecvent, ne-am propus ca fiecare eveniment să-l anunțăm în săptămâna de desfășurare. Pentru noi, echipa Geoparcului Carpaterra, Cetatea Rupea este deja un pilon cultural esențial care ne va ajuta în drumul nostru către intrarea în Rețeaua Geoparcurilor UNESCO” a declarat Cătălin Cantor, președintele Carpaterra.
Virgil Natea