Voluntariatul ține de umanitatea de care dăm dovadă

Publicat de Corina Muntean, 5 decembrie 2019, 15:42 / actualizat: 8 decembrie 2019, 12:03
Este una dintre concluziile trase la work shop-ul organizat astăzi, cu prilejul Zilei internaționale a voluntariatului, celebrată astăzi în Aula magna a fostei Universități ”Petru Marior”, actualul UMFST Tg.Mureș.
Profesorul universitar Maria-Ana Georgescu, a insistat asupra ideii de a obișnui tinerii să-și ofere ajutorul, fără a aștepta nimic în schimb:
Este un workshop în care se abordează câteva teme precum voluntariatul din cadrul Universității, unde există un asemenea regulament, și ce pot studenții rezolva cu acest tip de volutariat, oportunități de voluntariat la o organizație cum este ”Alfa Transilvană”, ca tinerii să se informeze ce înseamnă să caute site-uri pentru voluntariat, ONG-uri, și chiar pentru a ieși astfel în străinătate. Și, un aspect mai sensibil, donând voluntar sânge se pot salva vieți – mă gândesc că astfel o să antrenăm și în donarea de sânge, Tg. Mureșul fiind un centru medical.
Studenții implicați au dat de înțeles că sunt obișnuiți cu ideea de voluntariat, că a fi voluntar nu e o jenă, chiar dacă, uneori, acesta poate deveni ținta ironiilor celorlalți:
Prezenți la eveniment, reprezentanții Fundației Transilvana Alpha au suținut, la final un mic concert. Și-au dat concursul un profesor de muzică, la rândul său voluntar, și de trupa ”Happy feet”, compusa din trei tineri cu dizabilități.
Valeriu Russu