Vitrinele care vând

Publicat de Corina Muntean, 23 ianuarie 2019, 10:35 / actualizat: 24 ianuarie 2019, 8:51
Amenajarea unui spațiu comercial reprezintă o provocare constantă a întreprinzătorilor din comerț. Nu este îndeajuns să ai o afacere pusă pe roate și un vad comercial bun, ci trebuie și să-ți atragi clientela. Ori, ca să ieși în evidență față de concurență, imaginea magazinului sau a biroului tău trebuie să fie atrăgătoare, provocatoare. Astfel că, permanent, designerii de decoruri sunt chemați să dea dovadă de inventivitate. Câteva sfaturi venite de la specialiști pot face diferența.
Vitrinele multicolore ale magazinelor, încărcate de produse specifice, aduc bucurii pe fețele trecătorilor care știu că nu se plimbă printr-un oraș anost și, mai mult, pot atrage o clientelă selectă, în măsură să aducă venituri. Vitrina, designul ei și modul în care este pusă în valoare spune totul de spre businessul care se petrece în spatele sticlei. Din vitrine ne-au zâmbit jucării și dulciuri, atunci când eram copii și tot prin vitrine își câștigă antreprenorii din comerț profitul.
Vitrine securizate, vitrine anti-efracție, vitrine iluminate, vitrine vopsite, vitrine pictate, serigrafiate sau din sticlă fumurie – modalitatea de a expune astăzi privitorilor o vitrină este uluitoare, la fel ca și diversitatea de metode prin care poate fi concepută. Există vitrine într-o multitudine de nuanțe și diferite materiale, cu sistem de prindere în pardoseală, la grosimi sau înălțimi diferite, încadrate sau nu în perete, vitrine suspendate sau rotative. Dar ce contează, susțin specialiștii din domeniul designului, este imaginația. Acolo unde este imaginație, există și un nou model de vitrină, conceput tocmai pentru a atrage atenția, și a face clientul să intre în magazin, datorită designului vitrinei și modului de aranjare și prezentare a produselor. Sigur, este importantă și sticla, iar din acest punct de vedere primul gând se îndreaptă spre fragilitate, sensibilitate, risc de distrugere. Dar, nu trebuie să ne facem griji în această privință, pentru că vitrinele nu sunt construite din sticlă obișnuită.
De cinci ori mai rezistentă decât sticla clasică, sticla securizată a vitrinelor reduce riscul oricărui accident și oricărei intrări prin efracție. Apoi, pe lângă formă și dimensiuni, obiectele expuse în vitrine sunt puse în evidență de tonul de lumini alese. Faceți un exercițiu de imaginație și conturați în memorie o imagine cu vitrine din perioada sărbătorilor de Crăciun, de exemplu. O astfel de vitrină, pusă în valoare de o îmbinare a jocurilor de lumini, a spoturilor multicolore, se vinde de la sine. Aceste imagini, pot fi reproduse cu ușurință și în alte perioade din an, indiferent de domeniul de activitate. Există vitrine ce permit iluminarea excelentă a produselor expuse, cele ce vor capta atenția cumpărătorilor și, mai mult decât atât, vor scoate în evidență frumusețea obiectelor comercializate. Rețineți că, o vitrină bine aleasă e ca o carte de vizită pentru un magazin, accelerând radical vânzările. Un pic de efort, de imaginație și o mică investiție vor face, prin vitrine, diferența între magazine.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.
Sursa: www.stiri.acasa.ro