Valoroasele trufe de Archita, certificate ca produs montan
Publicat de Corina Muntean, 27 iunie 2020, 16:31 / actualizat: 28 iunie 2020, 18:27
Potrivit cultivatorului Gheorghe Şilian, trufele nu pot fi cultivate oriunde, fiindcă au nevoie de condiţii speciale, care presupun existenţa unor arbori necrozaţi, însă nici nu pot fi recoltate de oricine, de aceea se apelează la câini special dresaţi pentru identificarea delicatesei. Investiția agricultorului se ridică la cinci mii de euro pe aproximativ 15 arii.
Gheorghe Șilian:
În colaborare cu o firmă locală de turism, Gheorghe Şilian a început să organizeze excursii de o zi pentru vizitatori, la căutat de trufe, ciuperci sau pentru a observa animalele sălbatice în mediul lor natural.
Același Gheorghe Șilian:
Certificatul nou obținut și recunoscut în Europa garantează că trufele sunt un produs natural sută la sută din zona montană.
Iulia Vizi