Vaccinare peste medie la adăposturile de noapte din Tg. Mureș și Sf. Gheorghe

Publicat de MIRELA ROTAR, 10 septembrie 2021, 11:24
Campaniile de vaccinare în cadrul structurilor de asistență socială precum adăposturile de noapte care găzduiesc zeci de persoane din grupuri marginalizate au rezultate mai bune decât media vaccinărilor pe țară.
La Târgu Mureș, de exemplu, cei mai mulți beneficiari s-au vaccinat, iar fluxul este continuu, spune directorul Direcției Asistență Sociala a Primăriei Tg. Mureș, Andreia Moraru:
La fiecare sesiune de consiliere de grup se discută de problema vaccinării, facem o campanie continuă în favoare vaccinării lor mai ales pentru că sunt din categoria grupului vulnerabil. La cifrele de astăzi, din 29 de adulți beneficiari ai serviciului, 15 sunt vaccinați cu ambele doze, undeva la 52%, 5 sunt vaccinați cu o doza, circa 17%, iar 9 dintre ei refuză vaccinarea. Cifrele se reflectă și la nivelul personalului, unde 5 dintre cei 8 angajați ai adăpostului de noapte din Târgu Mureș sunt vaccinați.
Adăpostul de noapte din Sf. Gheorghe are și el un flux continuu de circa 30 de beneficiari, care însă par mai receptivi la vaccinare, iar personalul este complet imunizat, spune coordonatorul adăpostului, Szekely Robert:
Cam 90% sunt vaccinați iar personalul este la 100%, fiecare a primit cele două doze de vaccin Pfizer. Beneficiarii spun că sunt vaccinați în proporție de 90%, pentru că ei au fost vaccinați în februarie, dar între timp au mai venit și alte persoane care încă nu sunt vaccinate. Noi am avut discuții cu ei, le-am explicat de ce este un beneficiu și pentru ei și pentru comunitate și nimeni nu a refuzat vaccinarea.
Vaccinarea este cel mai bun scut împotriva coronavirusului mai ales în contextul în care toamna ar putea aduce un nou val, cu o tulpină mai periculoasă.
Vlad Todoran