UPDATE: Toată conducerea executivă a CFR Marfa, este vizată de o anchetă DIICOT, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 6 milioane de euro

Publicat de radiomures, 3 mai 2017, 08:39 / actualizat: 3 mai 2017, 12:26
Procurorii şi poliţiştii fac percheziţii în 63 de locuri din Bucureşti şi nouă judeţe.
Dosarul se referă la vânzarea a peste 2000 de vagoane de tren de marfa la un pret subevaluat, la fier vechi.
Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2016, la nivelul ”CFR MARFA” S.A. s-a constituit un grup infractional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central si teritorial al societatii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societatii, cu prilejul operatiunilor de vânzare-cumparare a 2450 de vagoane destinate casarii, în folosul SC REMAT S.A. Calaraşi.
Al doilea palier al grupului infractional organizat a fost reprezentat de catre functionarii din cadrul sucursalelor S.N.T.F. MARFA ”C.F.R. MARFA” S.A. Timisoara, Brasov, Iasi, Galati, Craiova, Cluj si Constanta, iar al treilea palier al grupului infractional organizat a fost constituit din reprezentantii S.C. REMAT S.A.Calarasi, beneficiara contractului.
Contractul de vânzare-cumpărare, care face obiectul dosarului anchetat de DIICOT, are ca obiect valorificarea prin vânzare a fierului vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane de marfă care îndeplinesc condiţiile de casare şi care nu mai sunt funcţionale, iar consiliul de administraţie al companiei de stat CFR Marfă va lua o decizie referitoare la numirea unei conduceri interimare, a informat azi compania.
***
Percheziții la CFR Marfă.
Prejudiciu de 6,3 milioane de euro produs de un grup infracţional la Compania CFR Marfă. Poliţiştii şi procurorii fac la această oră peste 60 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării.
40 de persoane sunt cercetate pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals. Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi subevaluat bunuri din patrimoniul societăţii cu prilejul vânzării a aproape 2500 de vagoane destinate casării.
Diferenţa dintre valoarea reală şi cea subevaluată a bunurilor casate a intrat în conturile unei firme de colactare a deşeurilor feroase, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române.