Un ONG mureşean, dat exemplu internaţional pentru protecţia mediului

Publicat de radiomures, 24 octombrie 2016, 18:20
Este vorba despre Grupul Milvus, care a apărut într-o analiză a proiectelor practice de conservare a naturii în Uniunea Europeană, proiectele LIFE.
Studiul a fost realizat de specialiștii de la Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact din Universitatea din București și Departamentul de Științe Biologice din Universitatea din Ohio.
Concluziile au fost înaintate inclusiv Comisiei Europene.
Punctul forte al asociaţiei este colaborarea transfrontalieră, care a dus la creşterea nivelului de protecţia unor specii, a explicat preşedintele Grupului, Papp Tamas:
Asociaţia noastră are contacte foarte bune cu mai multe ţări şi de aceea am fost menţionaţi acolo ca un exemplu bun. Aceasta se datorează faptului că noi colaborăm foarte bine atât cu colegii din Ungaria cât şi cu cei din Bulgaria. Păsările nu cunosc graniţe, şi, de exemplu populaţia de vânturel de seară sau populaţia de şoim dunărean, care cuibăreşte în partea de vest a României, este aceeaşi populaţie cu populaţia din Ungaria. Numai colaborând reuşim să protejăm aceste populaţii de păsări.”
Studiul a analizat datele tuturor proiectelor LIFE finanţate de Comisia Europeană, începând cu 1992.
Raluca Creţ