Un lot de 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA

Publicat de Corina Muntean, 29 aprilie 2021, 17:25
Un lot de 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella au fost oprite de la comercializare de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)
Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, unde au fost puse sub sechestru oficial şi dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare.Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.
Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată; forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni şi la cei cu sistemul imunitar deficitar.
Sorin Șchiopu