Un ingredient din bere acţionează ca un remediu împotriva unor boli periculoase
Publicat de radiomures, 11 februarie 2018, 10:00
Biologii americani de la Universitatea din Oregon au descoperit în bere ingredientul xanthohumol, conţinut în hamei, care poate servi drept remediu pentru boli periculoase, cum ar fi obezitate, hipertensiune arterială şi diabet. În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au alimentat şoareci supraponderali cu produse cu multe grăsimi. O astfel de dietă dăunătoare creşte riscul extra-obezităţii şi al hipertensiunii arteriale. Rozătoarele care au primit derivaţi de xanthohumol hidrogenaţi au avut o rezistenţă scăzută la insulină, un factor care a condus la diabet zaharat de tip 2. În timpul testelor, s-a constatat că şoarecii experimentali care au primit compusul în cauză au avut o sensibilitate redusă la leptină, care provoacă senzaţia de foame. Ca rezultat, şoarecii obezi au început să mănânce mai puţin şi au pierdut excesul de greutate. Anterior acestei cercetări, oamenii de ştiinţă finlandezi de la Universitatea din Tampere au ajuns la concluzia că berea reduce riscul de demenţă.