Un copil poate consuma aproape 100 de E-uri într-o zi
Publicat de MIRELA ROTAR, 15 septembrie 2020, 12:48 / actualizat: 15 septembrie 2020, 15:21
Conform unui studiu realizat de InfoCons în debutul anului școlar, o mare parte dintre aceste E-uri se regăsesc în pachetele cu mâncare pe care cei mici le iau la școala.
Un simplu sandvis cu margarină și salam poate conține până la 42 de E-uri, iar mulți dintre acești aditivi se regăsesc de mai multe ori în produse, crescând pericolul la care sunt expuși elevii.
În plus, copiii nu vor consuma doar ce primesc în pachețelul de acasă, iar astfel crește și numărul de E-uri, a precizat pentru Radio Tg.Mureș președintele InfoCons, Sorin Mierlea:
Când discutăm despre copii, în momentul în care discutăm de atât de mulți aditivi și coloranți într-un singur sandviș, coroborat cu faptul că poate mai bea o băutură răcoritoare și mai manâncă poate o înghețată sau o prăjitură, ne putem trezi ca copilul să fi consumat aproape o sută de aditivi. Din această perspectivă, când discutăm de aditivi ar trebui să fim de două ori mai responsabili și mai atenți. Nu în ultimul rând, ar trebui să ne uităm și la modul de depozitare pentru că, o felie de salam sau de parizer pusă în sandvișul copilului care trebuie depozitată la o temperatură de 5 grade, ținută în ghiozdan până la pauza de masa, s-ar putea să îi provoace mai multe probleme.
InfoCons ne recomandă să citim etichetele de fiecare dată când cumpărăm produse alimentare și să alegem produse certificate BIO pentru că acestea nu pot conține substanțe periculoase sau mai mult de 3 aditivi alimentari.
Vlad Todoran