Un copil care a decedat la “Marie Curie” consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli
Publicat de radiomures, 1 martie 2016, 08:29
Unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli, reiese din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.
Bacteria E. Coli a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
În acest moment, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală mai sunt internaţi cinci copii, cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli.
Dintre aceştia, unul se află în stare gravă, la terapie intensivă, după ce au apărut complicaţii neurologice, care sunt „departe de a fi stopate”, a declarat ieri dr. Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”.
Foto: www.vremeanoua.ro