Un bloc alimentar de la Spitalul Clinic Județean Mureș a fost închis după ce o persoană a fost depistată pozitiv cu COVID
Publicat de MIRELA ROTAR, 17 aprilie 2020, 11:27 / actualizat: 17 aprilie 2020, 18:50
Spitalul Clinic Județean Mureș s-a ales cu 17 angajați lăsați acasă, după ce o persoană angajată la unul din blocurile alimentare a fost depistată cu COVID 19.
Blocul alimentar a fost închis, iar ancheta epidemiologică indică faptul că transmisia virusului s-ar fi putut face inclusiv pe cale comunitară, a arătat purtătorul de cuvânt al Spitalului, Dr. Ciprian Todea Moga:
Blocul alimentar a fost închis, decontaminat. În urma anchetei epidemiologice am constatat că această persoană a intrat în contact cu 17 angajați ai spitalului de la blocul alimentar, care au fost testați în această dimineață și sunt în autoizolare. Una dintre cauze ar fi putut să fie faptul că aceasta a prelucrat vesela de transport al alimentelor din cele 2 clinici de infecțioase unde avem pacienți pozitivi. Începând cu data de 6 aprilie, în aceste locații se folosește vesela de unică folosință, deci contaminarea ar fi putut să aibă loc înainte de data de 6 aprilie sau, a doua variantă, ar putea să fie o transmitere comunitară.
Dr. Ciprian Todea Moga a arătat că spitalul a găsit soluții pentru ca alimentarea pacienților să nu aibă de suferit:
Activitatea blocului alimentar pentru următoarele zile a fost preluată de celălalt bloc alimentar al spitalului, unde se va lucra în această perioadă în 3 schimburi. Blocul în cauză este închis și contaminat urmând ca, după ce vom avea rezultatele testării celor 17 persoane care deservesc acest loc, să fie reluată activitatea sau să fie mobilizați oameni din celelalte blocuri alimentare.
Ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică arată că în județul Mureș sunt 16 cadre medicale infectate cu COVID, la cele două spitale din Târgu Mureș, un medic de familie și un medic al unei unități medicale private.
Raluca Creț