Trei puncte de sacrificare a mieilor autorizate în Harghita.
Publicat de radiomures, 3 aprilie 2012, 00:00
Acestea au fost autorizate temporar de Direcţia Sanitar-Veterinară şi vor functiona până în preajma Paştelui ortodox. Directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr. Pusok Laszlo, a declarat că au fost autorizate punctele de tăiere din localităţile Plăieşi, Nicoleşti şi Ocna de Sus. Toate aceste unităţi au fost controlate de inspectorii sanitari veterinari pentru a vedea dacă îndeplinesc condiţiile de igienă necesare şi funcţionează în perioada 1-13 aprilie. Numărul punctelor de tăiere este mult mai mic decât în anii precedenţi, medicii veterinari fiind de părere că mulţi dintre marii crescători preferând să vândă mieii vii. În aceste zile inspectorii sanitar-veterinari efectuează şi controale în târguri de animale, în pieţe, unităţi de procesare a cărnii şi laptelui sau în depozite sau magazine de comercializare a ouălor.
Ioana Dima