Trei zile de ştiinţă şi industrii creative la Braşov
Publicat de Stan Lucian, 8 noiembrie 2023, 12:00 / actualizat: 8 noiembrie 2023, 15:31
Începând de joi, 9 noiembrie, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov organizează SCIFEST 2023.
Evenimentul include ateliere de combatere a stresului, robotică, experimente fizico-chimice dar şi o prezentare a unui Cod de bune ecomaniere.
Activităţile au fost gândite pentru a stimula creativitatea şi spiritul antreprenorial, spune reprezentanta Bibliotecii Judeţene Braşov, Ruxandra Nazare:
Acest eveniment SCIFEST se concentrează atât pe educaţia pentru ştiinţă cât şi pe industrii creative încercând să stimuleze creativitatea şi spiritul antreprenorial. Noi avem activităţi multiple care vizează nişte domenii, am ales să ne concetrăm pe educaţia pentru sănătate, educaţia pentru ştiinţă şi educaţia pentru mediu.”
Primul eveniment va avea loc joi, 9 noiembrie, de la ora 17.00 în mansarda Casei Baiulescu şi va fi un Atelier de Burnout coordonat de Cristina Mirică.
Programul integral el evenimentului
Joi, 9 noiembrie 2023, în mansarda Casei Baiulescu, cu un Atelier de Burnout coordonat de Cristina Mirică (între 17,00-19,00). Acest workshop este dedicat tinerilor și adulților care doresc să combată stressul și să aibă o viață mai echilibrată şi mai sănătoasă.
Vineri, 10 noiembrie 2023, începând de la orele 13,00, cu prezentarea Codul Bunelor Ecomaniere, cu Andrei Blumer (Asociaţia de Ecoturism din România). Evenimentul este dedicat celor care doresc să afle mai multe despre cum să păstrăm balanţa între consumul nostru şi mediul înconjurător, ce fel de ecomaniere să practicăm, care sunt atitudinile şi gesturile responsabile pe care le putem face şi care depind de noi direct.
Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, este ziua dedicată experimentelor ştiinţifice şi jocurilor educaţionale, roboticii şi programării. Cu acest prilej, Filiala nr. 4 – Centrul Info-documentar „Valeriu Branişte” vă invită la Sufrageria din Mall Magnolia, între orele 10,00-14,00 pentru experimente fizico-chimice, ateliere de robotică și ateliere de educație STEM (Ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică). Acestea vor fi coordonate, în ordinea enumerată anterior, de chimist Adriana Neculăiță, de membri ai Clubului de Coding și Robotică al Filialei 4 împreună cu Dan Pica – tester de jocuri și de membri ai Clubului de Service Learning IMPACT din cadrul Filialei 4.
Vă îndemnăm să vă încercați puterile cu kit-urile robotice – veți putea monta, construi şi crea roboți solari, mână de cyborg, braţ robotic şi multe altele. De asemenea, veți face primii paşi în educaţia STEM. Și mai mult, veți descoperi fenomene chimice și fizice, testând cât de multe se pot experimenta, cu materiale la îndemâna oricui.
Autor: Sanda Vițelar