Trei unități de producție închise sau cu activitatea suspendată după controalele DSV Mureș
Publicat de Andrei Borz, 28 decembrie 2022, 15:04
Aproape 350 de unități de alimentație publică și de producere a alimentelor din județul Mureș au fost verificate de inspectorii sanitar-veterinari în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.
Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 118.000 de lei, și 4 avertismente pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare.
În plus, activitatea unei unități de producere și îmbuteliere de sucuri naturale a fost închisă până la remedierea deficiențelor, iar două carmangerii au primit ordonanțe de suspendare temporară a activității, tot până la remedierea deficiențelor constatate.
Rezultatele controalelor din toate județele au fost prezentate astăzi, în cadrul unei videoconferințe, a declarat pentru RTM directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, Mihaly Zoltan:
În total, sunt 345 de controale efectuate în unități autorizate, înregistrate sanitar-veterinar dintre care s-a aplicat și o ordonanță de interzicere a activității și două ordonanțe de suspendare a activității. Neconformitățile mai des întâlnite sunt igiena necorespunzătoare, lipsa elementelor de identificare a produselor comercializate, etichetarea necorespunzătoare, depozitarea necorespunzătoare și transportul alimentelor cu mijloace neautorizate sanitar-veterinar.
Atât în perioada dintre Crăciun și Anul Nou, cât și în primele zile din 2023, controalele tematice vor continua în toate unitățile care produc, comercializează sau transportă alimente, precum și în restaurante, mai ales cele care organizează mese festive.
Populația este îndemnată să fie atentă ca alimentele pe care le consumă să provină doar din unități autorizate sanitar-veterinar, și nu de la producători ambulanți sau de la marginea drumului.
Cristina Bulbescu