Trei beneficii ale consumului de ananas

Publicat de radiomures, 8 iulie 2017, 12:30
Un fruct de ananas conține aproape 100% din doza zilnică necesară de vitamina C, un important antioxidant, care participă activ la procesele de formare și diviziune a celulelor din organism. Țesuturile întregului corpul se regenerează mult mai repede. Ca antioxidant, vitamina C acţionează activ împotriva radicalilor liberi şi previne îmbătrânirea prematură şi cancerul. Studiile au arătat că vitamina C are un impact pozitiv asupra topirii grăsimii abdominale. Oamenii care consumă ananas după antrenamente au şanse cu 25% mai mari de a pierde în greutate. Ananasul este bogat în mangan, direct legat de starea de sănătate a părului, pielii și unghiilor. Un ananas conține aproximativ 75% din doza zilnică necesară de mangan. Manganul, în combinație cu vitamina C, stimulează producţia de colagen, componenta de bază pentru elasticitatea pielii. Manganul are, de asemenea, capacitatea de a proteja pielea de razele ultraviolete. Enzima bromelaină din ananas influențează pozitiv digestia și ajută la absorbția proteinelor din organism.