Tot mai mulți români gătesc acasă și preferă produsele locale

Publicat de MIRELA ROTAR, 9 decembrie 2020, 17:49
O companie românească a realizat un studiu despre felul în care au fost afectate obiceiurile de consum ale românilor în timpul pandemiei.
Acesta arată că cea mai mare parte din români, peste 80%, gătesc acasă de cel puțin 2 ori pe săptămână, dar un sfert dintre români au început să mănânce neglijent.
Un procent semnificativ de români aleg să cumpere mâncăruri sau ingrediente cu specific național și caută producători locali, spune Marilena Istrătescu, reprezentat al companiei care a realizat studiul:
Am observat, cel puțin la nivelul României, că localismul este în creștere. 35% dintre români aleg ingrediente și mâncăruri românești, iar 22% caută proveniență locală, de proximitate, controlul sursei cumva. O treime dintre români optează, la capitolul alimentație, pentru bunurile producătorilor locali.
Studiul mai arată că supermarketurile sunt preferate de 70% dintre români când vine vorba de cumpărarea alimentelor și sunt urmate ca popularitate de hipermarketuri și magazine de cartier.
Vlad Todoran