Top smartphone 2018 după rezistență și calitate
Publicat de Corina Muntean, 8 ianuarie 2019, 09:00
Majoritatea utilizatorilor iau în calcul afișajul, viteza de lucru sau tehnologia camerelor foto atunci când fac o achiziție. Astăzi la Infogadget vom aduce în discuție alte 2 criterii de departajare pentru a desemna cel mai bun telefon din lume: rezistenţa carcasei şi calitatea finisajelor.
Încercând să răspundă întrebării „Care e cel mai bun telefon din lume ?”, specialiştii canalului YouTube JerryRigEverything au alcătuit un top cu cele mai rezistente produse smartphone lansate în 2018. Recunoscuţi pentru modul în care testează până la distrugere modele smartphone foarte costisitoare, ei au încearcat să recreeze în doar câteva minute cele mai temute accidente care pot apărea la folosirea neglijentă a telefoanelor mobile: de la zgârieturi cauzate de obiecte ascuţite sau foarte abrazive purtate în buzunar, îndoirea carcasei la purtare în buzunare strâmte și până la contactul carcasei cu flacăra deschisă a unei brichete.
Totodată, este testată rezistenţa la uzură a suprafeţelor vulnerabile: muchiile carcasei, lentila camerei foto, ecranul, senzorul de amprente etc. Dar, cel mai spectaculos, testul de îndoire este un bun indiciu de departajare. Astfel, conform testului, din punct de vedere al uşurinţei intervenţiilor pentru reparaţie, seriile Nokia 7 Plus şi Nokia 6.1 dezvoltate de HMD Global par să fie cele mai prietenoase. La cealaltă extremă, modelul iPhone XS Max este cel mai costisitor de reparat. Și asta pentru că remedierea sticlei fisurate la partea din spate presupune înlocuirea întregii carcase, arată publicația online go4it.ro.
Din punct de vedere al durabilităţii, modelul Nokia 7 Plus este cea mai bună alegere pentru cumpărătorii nevoiţi să se încadreze într-un buget limitat. La gama premium, cel mai rezistent smartphone este un model puţin cunoscut în pieţele europene – Kyocera DuraForce Pro 2.
Din păcate, alegeri populare, atât Huawei P20 Pro şi Mate 20 Pro s-au dovedit vulnerabile în testul de îndoire, sticla ecranului cedând ușor, fără a lăsa însă telefonul nefuncţional. În schimb, modelul OPPO Find X devine daună totală după testul de îndoire.
Per total, anul 2018 a arătat o evoluţie pozitivă în ce priveşte calitatea produselor smartphone. Chiar dacă aspectul exterior continuă să fie criteriu principal în alegerea materialelor pentru carcasă, producătorii încep să acorde mai multă atenţie durabilităţii şi uşurinţa intervenţiilor pentru reparaţie. Experienţa anilor anteriori a arătat cum produse de proastă calitate pot compromite imaginea de brand şi induce costuri ridicate cu reparaţiile în perioada de garanţie a dispozitivelor.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Ascultati rubrica Info Gadget, realizată de Virgil Natea, de luni până miercuri, la ora 9:20, în emisiunea ”Bună dimineața, Transilvania!”, pe frecvențele de 102,9 FM sau 98,9 FM.
Sursa: www.go4it.ro