Terapie cu unde sonore în mediul acvatic în Covasna

Publicat de MIRELA ROTAR, 28 mai 2018, 08:37 / actualizat: 28 mai 2018, 17:47
Aproape 40 de copii cu nevoi educative speciale participă, în premieră, la un program de terapie cu unde sonore în mediul acvatic, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Help din Sfântu Gheorghe şi Centrul de cercetări subacvatice din judeţul Covasna.
Proiectul, finanţat de Fundaţia pentru Comunitate prin programul ‘MOL pentru sănătatea copiilor’, constă într-o serie de audiţii muzicale subacvatice, beneficiile acestei metode, denumite TUSMA, fiind confirmate de testele clinice efectuate de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie.
Szabo Jeno, coordonatorul Departamentului de terapii speciale din cadrul Centrului de cercetări subacvatice, a menţionat că ideea proiectului a pornit, iniţial, de la experienţele avute, cu ani în urmă, în timpul unor studii de comunicare între oameni şi delfini prin intermediul sunetelor subacvatice.
Cei aproape 40 de copii care iau parte la terapie provin de Şcoala Specială din localitatea Olteni şi prezintă diverse deficienţe grave sau multiple, autism sau sindrom Down.
Mara Deleanu