Târgul Internaţional Gaudeamus
Publicat de Corina Muntean, 16 noiembrie 2018, 09:30 / actualizat: 16 noiembrie 2018, 19:10
Peste 300 de edituri îşi prezintă oferta, zilele acestea, la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, organizat de Radio România.
La Pavilionul Central Romexpo, din capitală, sunt programate, până duminică, peste 600 de evenimente culturale, iar iubitorii de lectură îşi pot cumpăra volumele dorite la preţuri mici.
Astăzi, autorii seriei „Centenar”, editată de Muzeul Naţional de Istorie a României, au lansat 3 volume dedicate oamenilor şi locurilor importante pentru evenimentele care au avut loc în urmă cu o sută de ani.
Târgul Internaţional Gaudeamus va fi deschis şi în weekend, iar intrarea costă 5 lei, în timp ce preţul unui abonament este de 10 lei.
Pentru copiii mai mici de 7 ani, elevi, studenţi, cadrele didactice, pensionari, membrii uniunilor de scriitori şi jurnalişti intrarea liberă.
***
Mii de români au trecut, şi ieri, pragul Târgului de carte Gaudeamus – Carte de învăţătură, organizat de Radio România, la Pavilionul Central Romexpo, din capitală. Această ediţie, a 25-a, este dedicată Centenarului Marii Uniri şi împlinirii a 90 de ani de existenţă a postului public de radio.
În cadrul unei mese rotunde, coordonatorul lucrării „Istoria jurnalismului din România”, Marian Petcu, a spus că Radioul public este una dintre cele mai mari instituţii culturale şi că îl vede bine aşezat pe oferta de media şi în următoarea sută de ani:
Nu va dispărea chiar în era internetului. În legătură cu evoluţia Radioului, dacă este să intervenim undeva, nu trebuie să intervenim atât la meniu, cât mai ales la tehnologii, ca să maximizăm şansele ca şi tinerii să aibă acces la oferta Radioului Public. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte viitorul Radioului şi nu aş fi aşa de îngrijorat. Există o populaţie fidelă Radioului, şi eu am în fiecare cameră câte un radio, şi de dimineaţă până seara aproape ascultăm Radioul Public, nu altceva.
Târgul Internaţional Gaudeamus poate fi vizitat până duminică, inclusiv.
Accesul se poate face pe baza biletelor de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor, care costă 10 lei. Copiii sub 7 ani, elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă.