Târg de turism în Covasna

Publicat de radiomures, 24 aprilie 2017, 15:55 / actualizat: 24 aprilie 2017, 20:56
„Gastronomia tradiţională” este tema Târgului programat la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, la care şi-au anunţat participarea 24 de expozanţi din ţară şi străinătate.
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Edler Andras, a declarat că în cadrul acestui eveniment va fi prezentată oferta gastronomică a regiunii printr-un stand comun al membrilor Asociaţiei lucrătorilor din alimentaţia publică (SVESZ), dar şi a mai multor regiuni din Ungaria.
Târgul de turism se va desfăşura în perioada 28-30 aprilie, în „Curtea cu ruine” din spatele Bisericii unitariene din Sfântu Gheorghe, pe o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi, iar organizatorii estimează că vor avea în jur de 40.000 de vizitatori.
Preşedintele Clusterului de turism, Laszlo Endre a declarat că turiştii vor putea degusta bucate şi băuturi tradiţionale şi vor putea vedea cum se prepară pâinea de casă şi deliciosul kurtoskolacs.
În context, a menţionat că CCI intenţionează să realizeze în viitorul apropiat o “hartă gastronomică” a municipiului Sfântu Gheorghe, care să cuprindă localurile în care turiştii găsesc preparate specifice zonei.
Mara Deleanu