Sute de copii, adevărate tezaure folclorice vii, în acest week-end la Tg. Mureș

Publicat de Corina Muntean, 4 mai 2019, 15:21 / actualizat: 11 mai 2019, 9:53
”Tezaur folcloric-izvorul dăinuirii noastre” este tema proiectului care se derulează, la acest sfârșit de săptămână, pentru al treilea an consecutiv la Tîrgu-Mureș.
Participă din 11 județe peste 230 de copii și tineri, specializați în arta meșteșugărească, încă de la vârste fragede.
Coordonatorul evenimentului din Tîrgu-Mureș, prof. Natalia Stoica:
Se numește tezaur pentru că mie mi se par acești copii un adevărat tezaur viu. Am reușit să aduc aici copii talentați din toată țara, copii care s-au evidențiat la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Tradiționale de la Sibiu. Avem pe broderie piele de la Suceava, avem pe confecționare podoabe de la Gherla, pe olărit de la Galați. Toți acești copii sunt locul întâi la Sibiu. Deci, e foarte greu la jurizare…
Proiectul cuprinde mai multe etape, printre care parada porturilor populare românești, maghiare și săsești, expoziție de obiecte meșteșugărești din mai multe zone ale țării și ateliere meșteșugărești.
Micii artizani au încondeiat ouă, au realizat obiecte pe roata olarului, au făcut cusături, tapițerii de mână, au pictat obiecte de mobilier în miniatură, icoane pe sticlă, pictură naivă, măști, au împâslit lâna și au confecționat podoabe din mărgele.
Majoritatea dintre ei au moștenit meșteșugul din familie:
Obiectele confecționate în cadrul concursului vor fi expuse, începând cu data de 7 mai la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene Mureș.
Radio Târgu-Mureș este partener media al evenimentului.
Cristina Bulbescu