Studiu privind consumul de produse de panificaţie al românilor, mai ales în preajma sărbătorilor pascale

Publicat de MIRELA ROTAR, 20 aprilie 2022, 14:56
Peste jumătate dintre românii din mediul rural consumă pâine zilnic, în comparaţie cu doar o treime dintre cei din mediul urban, arată datele unui studiu realizat de o companie de cercetare de piaţă.
În preajma sărbătorilor pascale, jumătate dintre români declară că vor prepara cozonacul în casă, iar jumătate că îl vor cumpăra.
Pâinea rămâne cel mai consumat produs de panificaţie în rândul românilor. Franzela, alături de pâinea feliată sau ambalată şi pâinea albă sunt cele mai populare produse de panificaţie, arată datele studiului. Cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare şi nu numai. 95% dintre cei intervievaţi spun că îl consumă cel puţin o dată pe an.
La fel ca în 2021, jumătate dintre români declară că vor prepara conzonacul pentru Paşte în casă, în mai mare măsură persoanele din mediul rural. Ceilalţi îl vor cumpăra din supermarket sau hipermarket. Sunt preferate în continuare reţetele tradiţionale de cozonac. Opt din zece români optând pentru branduri şi reţete româneşti.
Studiul s-a desfăşurat online pe un eşantion reprezentativ de persoane cu vârsta de peste 18 ani din mediul urban şi rural, iar marja de eroare este de plus minus 3,1%.