Start-up Nation, cel mai mare interes pentru mediul de afaceri

Publicat de radiomures, 17 iulie 2017, 13:59
Peste 19.000 de firme, nou înființate anul acesta, au depus proiecte de finanțare solicitând finanțări nerambursabile.
Peste 400 de firme au depus aceste cereri doar din județul Mureș.
Doar prin acest program vor fi create 20.000 de noi locuri de muncă la nivel național.
Șeful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și cooperație Tîrgu-Mureș, Torok Csaba:
S-au înscris 19.237 de firme nou-înființate, după 30 ianuarie, ceea ce este un record absolut în ceea ce înseamnă programele noastre naționale. În județul Mureș s-au înscris 423 de firme. Deja știm că se vor crea peste 20.000 de noi locuri de muncă ceea ce înseamnă foarte mult pentru economia țării noastre. Majoritatea s-au înscris cu producție, IT și activități inovative.”
Jumătate din proiectele depuse nu vor câștiga finanțare, sumele solicitate fiind de două ori mai mare decât bugetul alocat.
De departe, însă, acest program este cel mai atractiv pentru mediul de afaceri din România, fondurile fiind de 1,7 miliarde de lei spune șeful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și cooperație Tîrgu-Mureș, Torok Csaba:
E cel mai mare program pe care l-am desfășurat decât s-a înființat Oficiul din 2005. De departe, e cel mai mare. Cred că toate programele însumate nu fac cât un Start-up Nation acum. Suma solicitată prin proiecte depășește de două ori suma alocată, vă dați seama, pentru că majoritatea au cerut suma maximă de 200.000 de lei per aplicant.”
În județul Harghita s-au depus 255 de proiecte de finanțare iar în Alba 411. Alături de Brașov, Centrul Teritorial Tîrgu-Mureș are cele mai multe proiecte depuse din regiune.
Bucureștiul și Clujul conduc însă detașat în privința numărului de proiecte depuse.
Cristina Bulbescu