Spitalele din Braşov, vizate de medicii din Orientul Mijlociu

Publicat de radiomures, 9 octombrie 2017, 10:34
Este şi cazul unor medici din Irak, care au ajuns iniţial la Centrul de refugiaţi din Bucureşti, apoi s-au arătat interesaţi să se mute la Braşov, atraşi de oportunităţile de angajare din județ.
În evidenţele Centrului Regional de Integrare pentru Străini de la Braşov sunt în jur de 1.200 de persoane care provin din statele ce nu sunt membre ale Uniunii Europene, respectiv din Statele Unite, America de Sud, Siria, Irak, Turcia sau Nigeria.
Cei mai mulţi, aproximativ 25%, sunt din Republica Moldova.
Centrul de Integrare pentru Străini de la Braşov a fost înfiinţat în anul 2012 și acoperă și judeţele Harghita, Covasna şi Buzău.
Centrul are doi mediatori interculturali, unul pentru comunitatea arabă, iar celălalt pentru cea latino, dar în cadrul centrului îşi desfăşoară activitatea şi 10 voluntari români şi străini. Nu în ultimul rând, Centrul Regional de la Braşov colaborează cu instituţiile cu atribuţii în integrarea străinilor în România, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean, Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Casa de Asigurări de Sănătate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).