Specialiștii brașoveni avertizează asupra analizei de trichineloză

Publicat de radiomures, 20 decembrie 2016, 11:45
Recomandările vin acum, când sărbătorile de iarnă se apropie, iar românii nu uită de tradiționalul tăiat al porcului.
Ca în fiecare an, de Crăciun, românii se pregătesc de tăiatul porcului. Cu această ocazie, dr. Dorin Enache directorul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, atrage atenția populației, să nu uite de examenul de depistare a cărnii infestate cu trichineloză.
Trichineloza este o boală parazitară foarte periculoasă, atrage atenția șeful DSVSA Brașov, dr. Dorin Enache.
Dr.Dorin Enache atenționează populația, să nu cumpere carne de porc decât din unitățile autorizate sanitar veterinar iar dacă o cumpără de la producători, să ceară certificatul sanitar-veterinar cu examenul trichineloscopic.
Vali Blajovan