Soții au la dispoziție trei variate de împărțire a bunurilor

Publicat de Corina Muntean, 23 octombrie 2018, 16:20
Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș le reamintește celor care vor să se căsătorească că, la momentul oficierii căsătoriei, ofițerul de stare civilă este obligat să înscrie regimul matrimonial ales de către soți.
Ei pot alege între comunitatea legală, unde bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt bunuri comune, separația de bunuri, în care fiecăruia îi revine bunul dobândit în nume propriu și după căsătorie, și comunitatea convențională, în care se stabilește la notar viitorul bunurilor.
Directorul Direcției, Codruța Sava, a precizat că în topul preferințelor conduce detașat regimul de comunitate legală a bunurilor.
Înainte de apariția Codului Civil aveam regimul comunității legale reglementat. Probabil evoluția societății și a relațiilor interumane a determinat să dea libertatea viitorilor soți să aleagă regimul care este supus bunurilor comune sau proprii. Este o libertate pe care și-o poate alege fiecare, de comun acord și, evident, după cum dânșii doresc să li se aplice la regimul căsătoriei pe care o încheie.”
Modificarea regimului matrimonial se poate cere de către soţi, după cel puţin un an de la data încheierii căsătoriei.
Raluca Creţ