Un porc va fi tăiat şi preparat tradiţional în Muzeul în aer liber din Sibiu
Turiştii şi localnicii pot asista sâmbătă, în Muzeul în aer liber, la tăierea unui porc din rasa Mangaliţa, după care pot gusta din ‘pomana porcului’, un preparat specific sezonului rece, dar şi foarte cunoscut în ţara noastră.
Porcul de 160 de kilograme va fi tăiat, pârlit şi tranşat sub ochii turiştilor, după care se vor pregăti preparate tradiţionale.
Potrivit directorului Complexului Naţional ASTRA, Ciprian Ştefan, au fost concepută demonstraţii culinare interactive cu scopul de a scoate în evidenţă caracterul ritualic pe care masa din marea sărbătoare îl are la români.
Cârnaţii, caltaboşul, murăturile şi băuturile naturale vor fi prezente duminică la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber.
În plus, vizitatorii muzeului pot servi aici vin fiert sau ţuică fiartă pe întreg parcursul evenimentului.