Recomandări privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor pascale
Medicii şi nutriţioniştii recomandă să se consume cantităţi mici din fiecare aliment pus pe masa de Paşti, pentru a nu avea probleme de sănătate.
Ouăle, carnea de miel, cozonacii, pasca, pot provoca anumite neplăceri, dacă sunt consumate în exces, mai ales de către cei care au ţinut post şi fac trecerea bruscă la masa îmbelşugată de Paşti.
Iar consumul de alcool ar trebui să fie moderat, în condiţiile în care asocierea dintre o masă copioasă şi abuzul de alcool creşte alarmant riscul apariţiei unor afecţiuni.
Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Interne anunţă că, la nivel naţional, peste 25.000 de efective – poliţişti, pompieri, jandarmi, ori poliţişti de frontieră – acţionează în aceste zile pentru punerea în aplicare a Planului general de măsuri privind asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul sărbătorilor Pascale.
Potrivit comunicatului oficial, atenţia se va concentra asupra lăcaşelor de cult, a zonelor şi a arterelor intens circulate, pe timpul manifestărilor religioase, cultural-artistice şi sportive.