O distilărie din Sfântu Gheorghe a cucerit şase medalii de campion la un concurs internaţional, desfăşurat în Ungaria
O distilărie din municipiul Sfântu Gheorghe a obţinut peste 30 de medalii, dintre care şase de campion, la un concurs internaţional desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Ungaria.
Cei doi proprietari ai distilăriei, Füstös Imre şi Dezső Tibor, au început să facă pălincă din hobby în urmă cu aproape şapte ani, iar de-a lungul timpului au preparat tot felul de sortimente, inclusiv din porumbele, pere pădureţe, nuci verzi, ţelină, scoruşe negre şi dovleac.
Instalaţia de distilare au cumpărat-o din străinătate şi au ales-o după un principiu devenit pentru ei ‘literă de lege’ – să păstreze şi să aducă în pahar cât mai mult din gustul şi aroma fructului.
Ei au adăugat că au vizitat multe distilării din Europa înainte de a alege utilajul şi au făcut şi cursuri de arbitraj, învăţând de la cei mai buni specialişti care sunt defectele unei băuturi şi care sunt cauzele care duc la acest lucru.
Anul acesta, cei doi vor să scoată pe piaţă şi un produs conceput special pentru femei, respectiv un lichior din coacăze negre, cu o cantitate scăzută de alcool.