Nouă restaurante din Sfântu Gheorghe participă la „Joia gurmanzilor”
Evenimentul gastronomic are loc în fiecare an în preajma intrării în Postul Paştelui.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert, a declarat astăzi că anul acesta „Joia gurmanzilor” va avea loc pe 7 martie, iar restaurantele înscrise în program vor oferi fie reduceri de 50% la mâncăruri, fie bufete suedeze, în acest ultim caz clienţii putând mânca atât „cât îi ţine burta” în schimbul sumei de 32 de lei.
Preşedintele Asociaţiei Unităţilor de Alimentaţie Publică şi Hoteliere din Sfântu Gheorghe, Kovacs Istvan, a precizat că „Joia gurmanzilor” reia o tradiţie legată de postul Paştelui catolic, când oamenii mâncau pe săturate înainte de Lăsata secului, şi reprezintă un bun prilej pentru cei care lucrează în domeniu de a-şi face cunoscută oferta gastronomică.
Organizatorii au menţionat că ar dori ca anul viitor să extindă „Joia gurmanzilor” la nivel judeţean, iar tot mai multe restaurante să participe la acest program.
Sursa: Agerpres