Fermele și fabricile de carne și lapte mureșene, controlate de inspectorii de sănătate
Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Mureș au încheiat acțiunea de control privind producerea și procesarea produselor lactate și din carne . Au fost controlate și fermele de animale din județ.
Acțiunea s-a desfășurat în martie și aprilie la 38 astfel de unități.
Au fost verificați14 producători de produse din carne și 13 procesatori de lapte și produse lactate.
De asemenea, au fost controlate 11 ferme, majoritatea de bovine, dintre care 4 au fost sancționate.
În total au fost aplicate 8 sancțiuni în valoare de 4.100 de lei, spune purtătorul de cuvânt al DSP Mureș, Gabriela Uifălean:
Au fost sancționate contravențional 8 unități: 4 ferme, 2 ateliere de produse lactate și restul fabrici de preparate din carne. Problemele și deficiențele principale pe care le-am constatat au fost cele care se referă la respectarea condițiilor de igienă a personalului care lucrează în aceste unități și respectarea depozitării materiei prime care se utilizează în procesul de producție.”
Inspectorii sanitari au verificat, în ultimele două luni, și cabinetele medicilor de medicina muncii care colaborează cu unitățile vizate.
Nu au fost aplicate amenzi în acest caz.
Cristina Bulbescu