Exportul de produse de patiserie româneşti va creşte în următoarea perioadă
Preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie, Aurel Popescu, a precizat că foarte apreciat peste hotare este cozonacul tradiţional, care a depăşit de mult graniţele Uniunii Europene:
Avem un export foarte bun către Germania, nu numai pentru populaţia română ci şi pentru populaţia autohtonă Decât să exportăm materie primă, e mult mai bină să exportăm produse procesate, adică făină, paste făinoase, biscuiţi, cozonaci, patiserie. Urmărim să dăm produsul care e tradiţional la noi, cu foarte mare atenţie, cozonacul cu nucă, cu cacao şi stafide, dar şi cozonacul cu rahat şi, mai nou, cozonac cu pricomigdale, cozonac cu ciocolată, pască de Paşti cu ciocolată.
Pe piaţa internă în această perioadă, se estimează că se vor vinde aproximativ 7,5 milioane de cozonaci.
Sursa: RRA