Sibiul este primul judeţ din România care are şanse să devină Regiune Gastronomică Europeană în 2019
Publicat de radiomures, 22 septembrie 2016, 16:17
Decizia juriului internaţional urmează să fie făcută publică în 29 septembrie, chiar în fosta Capitală Culturală Europeană din 2007, la Muzeul Naţional Brukenthal, a anunţat, consiliera preşedintelui Consiliului Judeţean, Camelia Proca.
Juriul format din experţi internaţionali, selectaţi de Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism va anunţa dacă Sibiul va fi sau nu Regiune Gastronomică Europeană peste trei ani.
Specialiştii care se vor reuni pe 29 septembrie, la Sibiu, vor analiza candidatura Regiunii Sibiu (România) şi a Regiunii Egeea de Sud (Grecia).
Dacă va reuşi să obţină şi acest statut, Sibiul va atrage şi mai mulţi turişti, după performanţa din 2007, aceea de a fi primul oraş românesc cu titlul de Capitală Culturală Europeană.