Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019

Publicat de MIRELA ROTAR, 11 februarie 2019, 09:45
Membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene se reunesc, începând de astăzi, la Sibiu, timp de 4 zile.
Cu această ocazie va avea loc şi predarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană pe 2019 către Sibiu şi insulele greceşti.
Titlul onorific de Regiune Gastronomică Europeană este acordat anual începând cu 2016 de către Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism, iar până în prezent şapte regiuni l-au deţinut. Ultimele au fost Galway din Irlanda şi Brabantul de Nord din Olanda, regiuni care vor preda acum ştafeta judeţului Sibiu şi zonei Egeea de Sud din Grecia.
Ceremonia va avea loc marţi, la Sibiu, dar până atunci membrii acestei reţele vor avea mai multe întâlniri de lucru, tema principală fiind „Conexiunea urban-rural”, pentru care zona Sibiului a fost aleasă ca exemplu de bună practică.
Invitaţii vor dezbate subiecte conexe legate de gastronomie şi vor vizita în cele 4 zile mai multe zone din judeţ.
Astăzi vor asista la o demonstraţie culinară inedită în Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. În zilele următoare consorţiul local care gestionează acest program va lansa şi conceptul de Gastronomie regională sibiană, şi a anume bucătăria ciobănească.