Semnal de alarmă tras de comisarii pentru protecția consumatorului în privința salarizării

Publicat de radiomures, 6 martie 2017, 14:13
Ei solicită alinierea salariilor tuturor comisarilor cu atribuții similare, precum inspectorii sanitar-veterinari sau cei de sănătate publică.
În momentul de față, diferențele salariale sunt extrem de mari, iar comisarii pentru protecția consumatorilor se tem că vor rămâne pe dinafară și acum, când se discută despre salarizarea unitară, a precizat pentru Radio Tîrgu-Mureș, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu:
Noi, cu 354 de comisari, anul trecut am gestionat peste 100.000 de reclamații la un salariu mediu de 1.400 de lei. Dacă comparăm cu DSV-ul, acolo peste 5.000 de angajați au gestionat aproximativ 300 de reclamații cu un salariu mediu de 4.000-4.500 de lei. Cu astfel de salarii, nu putem decât să-i împingem decât la acte de corupție și alte chestiuni.”
În cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului sunt numeroase sindicate, prin urmare nu există o reprezentare eficientă la nivel de unitate, mai spune comisarul șef al CRPC Brașov, Sorin Susanu:
Solicităm și considerăm necesară o aliniere a salariilor, a funcționarilor cu atribuții similare, cum am fi noi DSV, DSP. Este anormal ca un comisar să aibă un salariu mediu de 1.400 de lei în condițiile în care el poate să dea amenzi de până la un miliard, poate să închidă unități, poate să retragă produse de la comercializare. Chiar o să încerc să găsesc o soluție pentru colegi că mi se pare total anormal.”
În toată țara, la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, lucrează 560 de comisari, toți cu studii superioare.
Cristina Bulbescu