Școală gastronomică de primăvară, la Brașov

Publicat de MIRELA ROTAR, 24 aprilie 2018, 14:02
Peste 40 de studenți și profesori din Franța, Polonia și România participă, în aceste zile, la Școala de primăvară dedicată gastronomiei, organizată la Brașov, de Asociația American European Education Season, în cadrul proiectului finanțat prin programul european Erasmus+.
Tema centrală, numită Pădurea Sălbatică, prilejuiește organizarea unor activități specifice, precum demonstrații culinare, având la bază carnea de vânat, ciupercile sau fructele de pădure, competiții culinare între studenți, cât și vizite de studiu în împrejurimi și degustări de preparate culinare și băuturi.
Despre scopul acesui proiect european, ne-a oferit detalii Ada Țerea, coordonator proiect:
Durata proiectului este de trei ani și are la bază bune practici împărtășite în cadrul școlilor de primăvară organizate, până acum, la Tours (Franța), Torun (Polonia) și acum la Brașov, totul dintr-o perspectivă internațională a gastronomiei.
Dorin Dușa