Săptămâna antreprenoriatului la UAT Târgu Mureş
Publicat de APETRI MARGARETA, 20 octombrie 2023, 11:29 / actualizat: 20 octombrie 2023, 14:43
Evenimentul este organizat de Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș (SAS UAT), în perioada 23-27 octombrie, la Teatrul Studio.
Timp de o săptămână, studenții și absolvenții UAT vor primi informații de ordin practic despre antreprenoriatul cultural şi se vor întâlni cu modele de succes din domeniu.
Scopul este de a le oferi o bază la început de carieră, spune Conf. univ. dr. Irina Ionescu, președinte al Consiliului executiv Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti:
Ne propunem să le oferim nişte instrumente şi nişte resurse care să-i ajute să-şi pună ideile în practică. Îi învăţăm cum să scrie un proiect care le poate aduce o finanţare guvernamentală sau nerambursabilă, îi familiarizăm cu diverse aspecte legale legate de felul în care poate fi deschisă o asociaţie, o fundaţie sau un srl, o formă care să le ofere lor baza legală pentru dezvoltarea unor proiecte viitoare.
Radio Târgu Mureş este partener media al evenimentului.
Programul evenimentului se va desfășura, după cum urmează:
Luni, 23 octombrie și marti, 24 octombrie (orele 11:00-13:00 și 14:00-17:00), Teatrul Studio
Atelier: Antreprenoriat cultural, cu Alex Floroiu
Atelierul își propune să ofere participanților noțiuni teoretice de bază și instrumente de dezvoltare a unei afaceri în domeniul cultural și creativ. Pe lângă elementele de management proiecte și antreprenoriat, marketing și PR, vânzări și finanțări, organizare evenimente și impresariat artistic, participanții vor înțelege bazele industriei creative, modul ei de funcționare și criteriile juste de referință în construirea unei cariere antreprenoriale solide.
Alex Floroiu este actor, trainer, manager de proiecte, impresar artistic, antreprenor cultural și președinte al Breslei Actorilor (https://www.breaslaactorilor.ro/)
Miercuri, 25 octombrie (orele 10:00-13:00), Casa Bolyai (Str. Papiu nr. 19/2, intrarea din strada Kőrösi Csoma Sándor)
Atelier: Growth Hacking, pentru că mărimea contează, cu Katalin Orosz
În calitate de consultant de afaceri, Katalin Orosz îi ajută pe antreprenori să găsească noi modalități de a-și dezvolta afacerile. După o carieră de succes ca director de marketing la MOL România și Autonet, Katalin Orosz a absolvit un MBA (Master în Business Administration) în Montreal, Canada și a lucrat ca director de marketing pentru companii multinaționale precum Eli Lilly și Nestle. Bazându-se pe anii de experiență în vânzări, Katalin Orosz va vorbi despre ce este Growth Hacking și despre ceea ce ne poate limita în capacitatea noastră de a ne dezvolta ca antreprenori și ca oameni.
Miercuri, 25 octombrie (orele 14:00-17:00), Casa Bolyai (Str. Papiu nr. 19/2, intrarea din strada Kőrösi Csoma Sándor)
Atelier: Oportunități de afaceri pentru tineri și calea spre succes în condițiile actuale, cu Róbert Vincze
Róbert Vincze este lider și trainerul principal la Seminar Consulting România (https://seminarconsulting.ro/ro/). Este un om de afaceri experimentat și un vorbitor inspirat. A început să facă afaceri când avea doar 21 de ani, iar șase ani mai târziu a gestionat unsprezece businessuri simultan. Din 2016, în calitate de director-trainer al Seminar Consulting România, a instruit cu succes mii de directori generali din Ungaria și România.
Joi, 26 octombrie (orele 11:00-13:00 și 14:00-17:00), Casa Bolyai (Str. Papiu nr. 19/2, intrarea din strada Kőrösi Csoma Sándor)
Atelier: Finanțarea proiectului cultural. De la ideea artistică la redactarea unei cereri de finanțare, cu Ioana Baalbaki
Muzicolog, manager artistic și violonist, lect. dr. Ioana Baalbaki îmbină cu succes, de peste 15 ani, activitățile artistice cu cele conexe proiectelor culturale. S-a implicat în echipa de implementare a numeroase proiecte internaționale, a inițiat proiecte importante, este membru fondator al Asociației Culturale „Notes&Ties“ și al Asociației Cultura Viva Sighișoara, sub umbrela cărora a scris, câștigat și decontat cu succes cereri de finanțare pentru granturi SEE, AFCN, primării și consilii județene. A fost cadru didactic asociat al Academiei Naționale de Muzică „Gh. Dima“ și a fost invitată să susțină cursuri la Universitatea din Atena (2019) și la Conservatorul din Livorno (2023). Din 2017, este cadru didactic al UAT, la Departamentul de Muzică, iar din 2018 este evaluator AFCN.
Vineri, 27 octombrie (orele 11:00-13:00 și 14:00-17:00), Teatrul Studio
Atelier: Școala privată de muzică – model de antreprenoriat artistic, cu Nicole David
Nicole David și-a început cariera în muzică studiind pianul la Liceul de Arte „Regina Maria“ din Alba Iulia. A continuat apoi la Academia Natională de Muzică „Gh. Dima“, unde s-a specializat în regie teatru muzical și jazz. A făcut parte din trioul vocal 3 o’clock, alături de care a cântat la numeroase evenimente, festivaluri și emisiuni TV. Din 2016, este vocal coach la Voltaj Academy (https://voltajacademy.ro/), în Cluj-Napoca, unde a avut oportunitatea de a transforma vocile a sute de vocaliști pasionați de muzică.
Autor: Sanda Vițelar