Sanctuar turistic exclusivist în Parcul Natural Bucegi
Publicat de Rotar Mirela, 2 februarie 2024, 15:00
Este vorba de MATCA Transylvanian Sanctuary, situat în localitatea Șimon, din județul Brașov, în proximitatea Castelului Bran.
Proprietatea funcționează ca un boutique hotel independent, care își întâmpină oaspeții în 2 case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți, și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi.
Conceptul este bazat pe practici sustenabile, fiind realizat cu aportul furnizorilor locali, a declarat pentru Radio Tg.Mureș Ioana Dăncăneț, director general al MATCA Transylvanian Sanctuary:
S-a colaborat cu arhitecţi şi cu designer atât pe partea de funcţionalitate cât şi cu artizani locali. Tenta locului este un lux uşor, plăcut la ochi. S-a lucrat foarte mult cu lemn, covoarele sunt împletite din iute, tablourile din camera sunt făcut cu plante culese timp de doi ani de la noi din curte de către Albina Carpatină.
Investiția în domeniul de 9 hectare, cu o suprafață construită de 4.000 de metri pătrați, a fost de 7.5 milioane de euro, proveniți din surse proprii și credite ale proprietarilor, familia Caluianu, cunoscută pentru fondarea, în 1991 a brandului Albina Carpatină.
“MATCA Transylvanian Sanctuary reflectă viziunea noastră, a echipei și a fondatorilor, despre ospitalitate și despre importanța practicilor sustenabile în această industrie. Numele este inspirat din ciclul vieții și din natură, unde matca guvernează stupul și protejează universul. Similar, și noi vedem acest loc ca pe un sanctuar unde ospitalitatea și tradițiile se împletesc armonios, creând o experiență cu adevărat luxuriantă.”, a declarat Ioana Dăncăneț, Director General al MATCA Transylvanian Sanctuary.
MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază, adițional spațiilor de cazare, de un centru de evenimente cu o suprafață de 140 de metri pătrați, ce permite diferite amenajări, pentru evenimente medii, dar și pentru întâlniri restrânse, dedicate echipelor de management. Spațiul este complet echipat cu sisteme de sonorizare, multiboard interactiv și Wi-Fi dedicat.
La acestea, se adaugă Natura SPA, un centru de wellbeing, care oferă turiștilor acces la o piscină interioară de relaxare încălzită, saună umedă și saună uscată, salină cu sare adusă special de la salina Praid și salina Slănic Prahova, jacuzzi, bazin rece și zonă de relaxare, un restaurant, STUP, cu o capacitate de 70 locuri la masă și un bar, Nectar, cu o terasă generoasă. Conceptul gastronomic este menit să celebreze cultura culinară locală, folosind la maximum influențele tradiționale, bine evidențiate în preparate de fine dining, dar și ingredientele și produsele locale. Atât infuziile de plante aromatice cultivate și uscate local, cât și gustările de casă servite în cadrul restaurantului și al barului sunt de inspirație regională.
Proprietarii au lucrat predominant cu furnizori și branduri locale, care au contribuit la crearea unui spațiu elegant, exclusivist și echilibrat, menit să ofere relaxare și o stare de bine. Conceptul arhitectural îi aparține arhitectului Gabriel Georgescu, care, împreună cu echipa sa din București, a creat spații armonioase, în care elemente și culori naturale, de lemn, piese ceramice și piatră sunt completate de detalii tradiționale transilvănene, în culori îndrăznețe.
Reprezentanții MATCA Transylvanian Sanctuary preconizează un grad de ocupare mediu de 35-40% pentru anul 2024. Sanctuarul își propune să atragă atât turiști români, cât și internaționali, oferind o experiență de neuitat în inima naturii.
Autor: Sanda Viţelar