E-coli, depistată în mâncarea turiştilor din Mureş care au suferit toxiinfecţii alimentare
Unitatea de cazare şi firma care a livrat mâncare turiştilor din Tîrgu Mureș care s-au prezentat pe 19 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară au fost amendate cu 1.300 lei, respectiv 2.000 lei.
Adjunctul DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarant că evoluţia stării de sănătate a celor 21 de pacienţi – 11 copii şi 10 adulţi, care au necesitat îngrijire medicală a fost rapid favorabilă, întregul grup reluându-şi deplasarea spre domiciliu în aceeaşi zi.
Deasemenea, Zorescu a spus că rezultatele analizelor microbiologice efectuate în laboratorul DSP Suceava pentru şase probe recoltate de la pacienţi sugerează ca şi cauză a îmbolnăvirii bacteriile E-coli şi Stafilococul auriu.
Inspectorii sanitari au stabilit termene de remediere a deficienţelor constatate şi au aplicat amenzi contravenţionale atât unităţii de cazare, cât şi firmei care a asigurat mesele turiştilor încă din data de 10 iunie.