Alimente care te ajută să te simţi mai bine după ce faci excese de mâncare
Cui pe cui se scoate – zice o vorbă din popor, iar regula se aplică şi atunci când mănânci prea mult la o masă în familie sau la o petrecere. Indigestiile şi durerile de stomac sunt la fel de rele ca o mahmureală, dar le poţi trata fără pastile, doar cu ingrediente pe care le ai prin frigider şi cămară.
Când simţi că stomacul tău a trăit cea mai cumplită experienţă culinară, tratează-te cu:
Banane – pentru că sunt alimente uşor de digerat, care nu vor forţa stomacul să lucreze şi mai mult după masa copioasă servită cu o seară înainte. Pentru că sunt bogate în potasiu şi fibre solubile, bananele ajută sistemul digestiv să funcţioneze normal.
Suc de portocale – pentru că indigestia este cauzată uneori de lipsa de aciditate din stomac, iar acizii naturali din portocale pot fi remediul potrivit. Dacă alegi această soluţie, bea suc de portocale înainte să mănânci şi nu îl combina cu carbohidraţi pentru că poate duce la apariţia gazelor şi la şi mai mult disconfort.
Condimente – deşi nu te simţi în stare să tolerezi arome tari atunci când te supără stomacul, alimentele sau mâncărurile picante te pot ajuta. Chimionul este indicat pentru că stimulează secreţia de bilă, care ajută digestia.
Renunţă la sare şi la alimente sărate – Dacă nu poţi renunţa la pofta unei gustări crocante, rezumă-te la migdale coapte nesărate sau popcorn pregătit de tine.
Orez – pentru că este un aliment blând pentru stomac şi are puţine fibre, ceea ce îl face uşor de digerat. La fel ca o felie de pâine prăjită sau o porţie de cartofi fierţi, nu va irita stomacul sensibilizat de ospeţele anterioare.
Oţet de mere – este indicat pentru a îmbunătăţi digestia şi pentru a ameliora crampele. Încearcă un remediu făcut dintr-o lingură oţet de mere şi o lingură de miere dizolvate într-un pahar cu apă.
Ceai de mentă – îți va face bine dacă ai stări de greaţă, crampe sau eşti balonat. Această plantă calmează muşchii stomacului şi ajută ficatul să secrete bilă, de care organismul are nevoie pentru a digera grăsimi.
RADOR
Sursa foto : culinar.ro