Salamul de Sibiu nu poate fi fabricat decât de producătorii din Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu

Publicat de radiomures, 18 martie 2016, 16:31
Restul trebuie să-și retragă produsele, a declarat, azi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu ocazia unui eveniment dedicat produselor care au obținut protecție la nivelul Uniunii Europene.
Ministrul a precizat în cadrul conferinței că sunt și alți producători care ar dori să poată să realizeze Salamul de Sibiu, dar că sunt reguli clare pe care trebuie să le respecte și că nu Ministerul Agriculturii se ocupă de acest aspect.
Salamul de Sibiu a dobândit, din 10 martie 2016, oficial, denumirea de Indicație Geografică Protejată, la 20 de zile de la publicarea anunțului de înregistrare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
România a reușit să înregistreze la nivel european, ca produs de Indicație Geografică Protejată , Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011, Salamul de Sibiu și Telemeaua de Ibănești în 2016.
Foto: jurnalul.ro