S-a dat startul la Transylvanian Barbeque

Publicat de MIRELA ROTAR, 9 iunie 2018, 15:06
Şapte echipe din România şi Ungaria participă azi la prima ediţie a Festivalului Transylvanian Barbeque de la Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia vor prepara şi specialităţi din carne de vânat.
Festivalul va avea loc în Piaţa Libertăţii din Sfântu Gheorghe, iar concurenţii vor trebui să prepare barbeque din carne de pui, coaste şi spată de porc, piept de vită, precum şi din carne de mistreţ şi urs.
Prestaţia echipelor înscrise în concurs va fi evaluată de un juriu compus din şapte membri, prezidat de Petra Rebenstorf din Olanda, reprezentanta Kansas City Barbecue Society, iar premierea câştigătorilor va avea loc duminică, în cadrul festivalului Agrofest, care va avea loc tot în Piaţa Libertaţii din Sfântu Gheorghe.
Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest sunt organizate de Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi INdiVINO Wine & BBQ, în parteneriat cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe şi Şcoala Populară de arte şi Meserii din municipiu.
Autorităţile covăsnene organizează anual numeroase evenimente gastronomice având ca scop promovarea zonei şi atragerea turiştilor, printre cele mai populare numărându-se Parada cârnaților, festivalul pomana porcului, festivalul cartofilor și festivalul apelor minerale, în cadrul căruia are loc și un concurs de preparat clătite.
Mara DELEANU