Roşiile ţinute în frigider îşi pierd gustul şi aroma

Publicat de radiomures, 22 octombrie 2016, 11:00
Chiar şi cei mai mari amatori de salate nu au cum să nu recunoască faptul că legumele care au stat câteva zile în frigider nu mai sunt la fel de gustoase. Iată şi dovada, cel puţin pentru roşii. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acestea îşi pierd gustul şi savoarea, deoarece unele dintre genele lor încetează să mai producă substanţe aromatice, la temperaturi sub 12 grade Celsius. Descoperirea va ajuta specialiştii să cultive roşii, al căror gust nu va fi afectat atunci când vor fi păstrate la rece, a explicat un cecetător de la Universitatea Florida din Gainesville. Împreună cu alţi cercetători din China şi SUA, acesta a stabilit că roşiile nu mai produc substanţa care le asigură aroma caracteristică, atât de importantă pentru gustul lor, dacă sunt ţinute şapte zile la temperaturi de circa 4 grade Celsius. Chiar dacă sunt lăsate apoi la temperatura camerei, roşiile nu vor mai produce substanţele aromate. Specialiştii susţin că termenul limită de păstrare a roşiilor în frigider pentru a nu le afecta gustul este de trei zile.