Roșiile sunt testate înainte de a ajunge la vânzare
Publicat de radiomures, 13 mai 2017, 14:27
Roşiile româneşti, care au ajuns în pieţe şi în supermarket-uri, au început să se ieftinească. 200 de tone au fost deja distribuite în Bucureşti şi în 12 judeţe şi potrivit ministrului Agriculturii preţul pentru un kilogram variază între 6 lei în zona Arad şi 12 lei la Bucureşti.
Acum cantitatea ajunsă pe piaţă a crescut semnificativ datorită programului guvernamental „Tomate 2017”, a spus ieri ministrul Petre Daea.
El a precizat că toţi producătorii de roşii care au primit subvenţii sunt verificaţi iar tomatele sunt testate înainte de a ajunge la vânzare.
Pentru roşiile timpurii, producătorii primesc o subventie de 3.000 de euro la hectar.
Ca să ia aceşti bani, ei trebuie să obţina o productie de cel putin 2 kilograme pe metru patrat şi să vândă în perioada ianuarie – mai şi noiembrie – decembrie cel puţin 2 tone.