Românii s-au învățat cu tranzacțiile online
Publicat de Corina Muntean, 27 ianuarie 2020, 11:10
Ei folosesc acum aplicații mobile pentru a face economii inclusiv în criptomonede. De pildă, Revolut, o aplicație britanică ce te ajută să gestionezi banii mai bine, cu notificări după fiecare plată, analize bugetare încorporate, schimb valutar la un curs avantajos, tranzacționare de acțiuni și criptomonede, economisire în pusculițele digitale, a anunțat economii de aproape 60 de milioane de euro ale românilor care folosesc acest program de plăți.
Înființat în 2015, Revolut, fintech-ul britanic cu peste 960.000 de utilizatori în România, a anunțat recent că românii au strâns peste 58 de milioane de euro cu ajutorul Vaults, pușculitele digitale care pot fi deschise în aplicație. Vaults reprezintă una din cele mai simple metode de a strânge bani, direct prin aplicația Revolut. Utilizatorii au astfel posibilitatea să direcționeze bani către pușculitele virtuale în cele 30 de monede și 5 criptomonede disponibile în aplicație, făcând economii sau tranzacții financiare.
Banii direcționați către Vaults se află întotdeauna la dispoziția utilizatorilor și pot fi oricând transferați în conturile principale, de unde pot fi cheltuiți. Ca modalitate de economisire, clienții Revolut pot să depună bani într-o pușculiță digitală prin rotunjirea fiecărei tranzacții și transferul automat al mărunțișului, prin programarea de plăți recurente sau printr-o singură contribuție. Leul este moneda preferată de români atunci când vine vorba de economisire în Vaults, iar pe locul al doilea în topul preferințelor se află euro. Utilizatorii Revolut din România aleg să strângă bani în Vaults în diferite scopuri. Anul trecut, cei mai mulți au strâns bani pentru vacanțe, criptomonede și cadouri de Craciun, iar cei mai optimiști au început să pună bani deoparte pentru o mașină sau o casă. De altfel, în ultimele săptămâni, tranzacțiile în monedă digitală au trezit interesul mai-marilor lumii. Șase din cele mai mari bănci centrale ale lumii au căzut, săptămâna trecută, de acord să facă schimb de cunoștințe și expertiză cu privire la posibilitatea emiterii propriilor monede digitale. Până acum, marile bănci nu au luat în seamă criptomonedele, susținând prin oficialii lor că acestea sunt prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar. Însă, proiectul rețelei sociale Facebook de a introduce o nouă criptomonedă, denumita Libra, a dat naștere la îngrijorări în mediul bancar și la grăbirea luării de decizii vizând plățile prin monede virtuale.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, 94,9 FM-Borsec, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.
sursa: www.business24.ro