Românii risipesc prea multe alimente

Publicat de radiomures, 16 octombrie 2017, 13:22
Este semnalul de alarmă tras de autorități. Potrivit unui studiu realizat în acest an în 6 țări din UE, risipim între 30 și 50% dintre alimentele produse, iar această risipă generează o treime din cantitatea totală de gaze cu efect de seră.
Și românii au tendința de a cumpăra multe alimente, mai ales de sărbători, și de arunca apoi cantități mari care rămân neconsumate.
Opiniile au fost exprimate ieri, la Târgul Cetății de la Tg. Mureș, eveniment la care au fost prezenți zeci de producători de alimente naturale, din 5 județe ale țării:
Experții programului REFRESH, care au realizat studii pe risipa alimentară, susțin că motivele ar fi lipsa planificării la săraci, nepăsarea în cazul celor bogați sau faptul că unii consumatori nu conștientizează impactul pe care îl are risipa de alimente.
Astăzi în întreaga lume este marcată Ziua Alimentației, iar la nivel național Ziua Alimentaţiei şi a Combaterii Risipei Alimentare.
Valeriu Russu