Românii – fruntaşii Europei la consumul de cartofi. Ce spun specialiştii despre calitatea cartofilor pe care îi mâncăm?
Publicat de radiomures, 27 decembrie 2014, 11:24 / actualizat: 28 decembrie 2014, 9:02
Românii sunt printre cei mai mari consumatori de cartofi din Europa, cu o cantitate de 94 kg pe an, din care, însă, mai mult de 20 de kilograme sunt cartofi de dimensiuni mari, aduşi la preţuri foarte mici din import, de proastă calitate din punct de vedere culinar, potrivit Federaţiei Cartofului.
„Românul consumă, în medie, 94 de kilograme de cartofi pe an. Cartoful este a doua pâine a românului. Din păcate, însă, din cauza nivelului scăzut de trai, mulţi români mănâncă cartofii cu pâine. Când mănânci cartofi, nu mai trebuie să mănânci pâine, pentru că îngraşă”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Gheorghe Boţoman, preşedintele Federaţiei Naţionale a Cartofului.
El spune că, din păcate, un sfert din cartofii consumaţi de români sunt de o calitate culinară mai proastă. Aceştia provin din import şi sunt mai mari decât cartofii obişnuiţi.
„Cartofii cu diametrul mai mare de 8 centimetri se vând pe nimic în străinătate, cu 35-40 de euro tona. Nu sunt toxici, nu sunt stricaţi, dar au mai puţine calităţi culinare. Sunt mai puţin gustoşi, pentru că au o cantitate mai mare de apă. Românul, dacă îl vede mare, crede că e bun”, a mai spus Boţoman.
citeste pe Descopera.ro
Sursa foto : libertatea.ro